Ze is allergisch voor het leven en kwam amper haar bed uit, nu danst ze zich gezond

Print

Ze is allergisch voor het leven en kwam amper haar bed uit, nu danst ze zich gezond Video: Caters TV

Een 29-jarige Amerikaanse vrouw had vorig jaar nog zoveel pijn dat ze amper kon wandelen of het huis verlaten. Twee jaar eerder kreeg ze mysterieuze symptomen, waardoor ze nauwelijks nog iets kon eten en fel vermagerde. De dokters stonden voor een raadsel en konden de oorzaak van haar aandoening niet achterhalen. De moedige vrouw was echter vastbesloten weer gezond te worden, en had maar één doel voor ogen: weer kunnen dansen.

Laura Wharton uit de Amerikaanse staat Georgia raakte twee jaar haar bed niet meer uit en kon amper nog een hap doorslikken. Ze kreeg onverklaarbare zwellingen op haar lichaam en moest talloze nachten in het ziekenhuis doorbrengen, zonder dat de dokters ooit een verklaring vonden voor haar mysterieuze symptomen. Ze vermagerde fel en was zo dun dat ze bijna in levensgevaar verkeerde.

“Het waren de ergste twee jaar van mijn leven”, vertelde de 29-jarige danseres in de Amerikaanse media. “Ik voelde me miserabel en kon niet meer slapen of eten door de pijn.” Ze bezocht het ziekenhuis vijftien keer, maar toch wist niemand waarom ze zoveel pijn leed. Laura was echter vastbesloten om weer gezond te worden en op het podium te staan als danseres, een hobby waaraan ze op vijfjarige leeftijd haar hart aan had verloren.

“Bijna opgegeven”

De radeloze jonge vrouw bezocht vorig jaar een arts die gespecialiseerd is in allergieën, die al snel ontdekte dat Laura aan het zeldzame mestcelactivatiesyndroom lijdt, een aandoening die ervoor zorgde dat ze bijna aan alles allergisch is. “Nadat mijn behandeling startte, kon ik eindelijk weer eten en slapen.” Laura kreeg langzaamaan iets van haar kracht terug, maar zal nooit volledig genezen en moet nog steeds regelmatig op bezoek bij de dokter.

Voordat Laura de verlossende diagnose kreeg, had ze naar eigen zeggen bijna opgegeven, maar kreeg weer hoop toen ze haar oude dansstudio nog eens bezocht. Na een miraculeus herstel kwam haar droom eindelijk uit. “Ik ben het afgelopen jaar weer beginnen dansen in wedstrijden”, aldus een dolgelukkige Laura. “Het is zo’n heerlijk gevoel, waardoor ik heel veel energie krijg. Op het podium kom ik tot leven.”

Een normaal leven

Laura heeft haar herstel niet alleen te danken aan de correcte diagnose van de arts, maar ook aan haar danstalent. Ze moet niet alleen stress, bepaalde soorten voedsel en andere stoffen vermijden, ze moet ook blijven bewegen zodat haar enkels en benen niet zouden opzwellen door een slechte bloedcirculatie.

“Door mijn danservaring weet ik hoe ik flexibel moet blijven om dat te vermijden. Afgezien van de chronische symptomen van mijn aandoening en de lange weg die ik heb afgelegd, kan ik toch min of meer een normaal leven leiden.”

Genetisch onderzoek

Vorige maand danste Laura voor het eerst een belangrijke wedstrijd en raakt enorm uitgeput door de intensieve training. Toch vond ze nog de tijd om geld in te zamelen zodat andere mensen die aan mestcelactivatiesyndroom lijden, kunnen worden geholpen. Sinds begin juli zamelde de moedige vrouw al meer dan 5000 dollar in, geld dat ook wordt gebruikt om haar torenhoge medische kosten te betalen.

Volgens haar crowdfundingcampagne onderzoeken Britse onderzoekers Laura en haar familie op genetische afwijkingen om de raadselachtige aandoening verder te onderzoeken.