Firma vergeet één belangrijk ding tijdens de sloop van ziekenhuis in Charleroi

Print

Video: Facebook

Een sloopfirma heeft woensdag een leegstaande ziekenhuisvleugel in Charleroi neergehaald. Alleen vergat het bedrijf daarbij het stadsbestuur in te lichten, waardoor er geen veiligheidsperimeter werd ingesteld. Als bij wonder vielen er geen gewonden.

De beelden, waarop te zien is hoe het gebouw als een kaartenhuisje in elkaar stort, zijn op zich al best opmerkelijk. Maar de video is om nog een andere reden veelbesproken. Want tijdens de ontploffing wordt er een gigantische rookwolk door de straten geblazen. En dat terwijl het verkeer doodleuk blijft doorrijden over de boulevard Zoé Drion. Nochtans schrijft de wet voor dat de uitvoerder van de werken verplicht is om de stad daarover in te lichten.

Volgens intercommunale Igretec, de veiligheidsverantwoordelijke van de werken, ging het om een urgente beslissing. De structuur van het gebouw bleek de laatste dagen erg wankel te zijn, waardoor de aannemer genoodzaakt was om het gebouw te laten instorten. Toch had de uitvoerder van de werken een minimum aan maatregels kunnen nemen, zo schrijft RTL Info. Ze hadden onder meer de muren moeten bevochtigen om de hoeveelheid stof in te perken.