Inzittenden auto ontsnappen op het nippertje aan drama na oversteken van gesloten overweg

Print

Inzittenden auto ontsnappen op het nippertje aan drama na oversteken van gesloten overweg Video: PKP/AP

Spoorwegen zijn sowieso niet de veiligste plek om rond te hangen, maar als de slagbomen van een overweg naar beneden gaan, is het ten stelligste aangeraden om te wachten. Dat bewijzen deze beelden die begin juli in Polen door een bewakingscamera werden gefilmd. Op de schokkende video is te zien hoe een snelrijdende auto over de gesloten overweg vliegt en heel even wordt geraakt door een voorbijrazende trein. Als bij wonder raakte niemand gewond.

De hogesnelheidstrein scheerde rakelings voorbij de achterkant van de auto, enkele seconden nadat de bestuurder van het voertuig de gesloten slagbomen had genegeerd. Volgens Poolse media raakte de trein heel even de achterkant van de auto, maar kon een drama worden vermeden.

Het schokkende incident werd gefilmd door een beveiligingscamera van PKP, de Poolse openbare vervoersmaatschappij die het treinverkeer in het land regelt.

De bestuurder van de auto, een 48-jarige Poolse vrouw, kon worden geïdentificeerd en kreeg een boete van 500 zloty (117 euro).