Verdwaalde grijze walvis duikt op aan kust zonder dat zwemmers het dier opmerken

Print

Verdwaalde grijze walvis duikt op vlakbij strand zonder dat zwemmers er ook maar iets van merken Video: Newsflare/AP

Er zijn indrukwekkende beelden opgedoken van een verdwaalde grijze walvis die rondzwemt in een lagune vlakbij een strand in de Amerikaanse staat Californië. De opmerkelijke video werd gefilmd met een drone en toont hoe het zeezoogdier spettert in het water, zonder dat de zwemmers de reusachtige walvis opmerken.

Een grijze walvis raakte afgelopen week even de weg kwijt toen hij op weg was naar de kust voor Alaska, waar zijn soortgenoten momenteel hun buikje rond eten. Het meterslange zoogdier dook even op in een lagune nabij het strand van Dana Point Harbor, een beschermd natuurgebied in de Amerikaanse staat Californië en amuseerde zich enkele uren in het warme water.

Hoewel het kolossale dier duidelijk kon worden gefilmd door een drone, lijkt het alsof de zwemmende strandgangers niet merken dat ze het water moeten delen met de indrukwekkende walvis.

Volgens de maker van de beelden, bracht de grijze walvis enkele uren door in het warme Californische water, alvorens terug het ruime sop te kiezen en zijn weg naar de kust van Alaska te vervolgen.

Grijze walvissen staan bekend om de grote afstanden die ze kunnen afleggen op zoek naar voedsel en soortgenoten. Tijdens de zomer trekken ze naar de ondiepe, voedselrijke gebieden van Alaska, waardoor de walvis regelmatig wordt gezien voor de Amerikaanse kust. In de water trekken ze naar de kust van Mexico om te overwinteren, waar boottochtjes worden georganiseerd om de dieren te bekijken.