Pure chaos tijdens uittocht Dour: “Mensen beginnen hier echt te flippen!”

Print

Video: RTL

Duizenden festivalgangers proberen vandaag het festival van Dour te verlaten. Volgens aanwezigen was het er pure chaos. Mensen moesten er uren aanschuiven om gewoon nog maar van de parking te geraken. “Mensen beginnen hier echt te flippen, sommigen rijden zelfs knal door de velden.”

“Ik sta hier 3 uur en 40 minuten geblokkeerd op de parking,” vertelde festivalganger Roman. “Het gaat hier echt geen meter vooruit. En we hebben hier niets meer om te eten of te drinken.”

Ook Maxime zag het even niet meer zitten. “Ik sta hier al sinds 13u en men verwacht dat iedereen pas buiten zal zijn tegen 19u.”

“Moeilijk om te ademen”

Tyffanie begon eveneens haar geduld te verliezen. “Niemand neemt hier de leiding. Er is ook niemand die water uitdeelt. Mensen beginnen zotte dingen te doen, want er is maar één uitgang toegankelijk. We hebben de politie en het Rode Kruis al gecontacteerd en hopen dat zij ons kunnen helpen. Het is hier namelijk heel moeilijk om te ademen met al dat stof en ronkende motors...”

Festivalgangers rijden door de velden

Sommigen hadden op een gegeven moment écht geen geduld meer. “Tientallen auto’s rijden gewoon door de velden,” vertelt een getuige. Benieuwd wat de boeren daarvan zullen vinden...