Food

Gooi pitten van avocado’s niet langer in de prullenmand, maar maak er unieke kunstwerkjes mee

Print

Gooi pitten van avocado’s niet langer in de prullenmand, maar maak er unieke kunstwerkjes mee Video: Instagram

Een Ierse kunstenares verzamelde al tienduizenden fans op sociale media met haar indrukwekkende en opmerkelijke kunstwerkjes gemaakt van pitten van avocado’s. Geïnspireerd door Keltische folklore en mythologische verhalen, graveert ze prachtige gezichten van bosgeesten, beeldschone afbeeldingen van godinnen en zelfs een handjevol wilde paddenstoelen.

Artieste Jan Campbell was op een dag een avocado aan het schillen om in haar lunch te verwerken, toen ze plots geraakt werd door de magische schoonheid van de pit binnenin de vrucht. In plaats van de steen - zoals de meeste mensen - weg te gooien, dacht ze enkele weken na over hoe ze de pit creatief kon gebruiken toen ze plots werd geïnspireerd door een diepe kras op het oppervlak.

Sinds die dag verandert Campbell de pitten in minuscule, gedetailleerde kunstwerkjes die zijn geïnspireerd door Keltische mythologische figuren, beeldschone godinnen, bosgeesten en andere tot de verbeelding sprekende figuren.

De unieke creaties kunnen worden gedragen als hangertje aan een halsketting of armband, of kunnen gebruikt worden om de vensterbank of schouw op te vrolijken, en moeten de eigenaar een uniek gevoel van welbehagen en kameraadschap bezorgen.

Niet te missen