Restaurantgangers laten zich niet tegenhouden door een beetje water en willen koste wat kost verder dineren

Print

Restaurantgangers laten zich niet tegenhouden door een beetje water en willen koste wat kost verder dineren Video: Newsflare/AP

Er zijn bizarre beelden opgedoken die werden gefilmd in Changchun, een stad in een noordoostelijke provincie van China die momenteel geteisterd wordt door hevige regenval. Enkele restaurantgangers waren niet van plan om hun etentje te laten verknallen door overstromingen en werden gefilmd terwijl ze rustig verder gingen met eten, terwijl het water bleef binnenstromen.

De eters waren hoogstwaarschijnlijk uitgehongerd, misschien hadden ze maanden moeten wachten tot ze in het restaurant konden reserveren of was het prijskaartje zo hoog dat ze geen restjes wilden overlaten. Hoe dan laten ze zich niet afschrikken door een ‘beetje’ water en ze eten rustig verder terwijl de vloer van het restaurant helemaal blank komt te staan.

Changchun, dat in de noordoostelijke provincie Jilin, wordt enkele weken geteisterd door zware regenstormen die al 7500 woningen beschadigden of deden instormen. Volgens de Chinese overheid moesten al 75.000 inwoners worden geëvacueerd en zijn er nog minstens 260.000 mensen die schade hebben geleden door het oprukkende water.

De overstromingen verwoestten verschillende wegen, landbouwgebied en gewassen en openbare diensten zoals gas-, water- en elektriciteitsvoorzieningen liggen stil.