Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

Frietendiscussie: Waarom Ben Weyts het volgens wetenschappers te bruin bakt

Frietendiscussie: Waarom Ben Weyts het volgens wetenschappers te bruin bakt

Foto: Belga

“Europa bedreigt onze frietcultuur”, vindt minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA). Want de EU neemt maatregelen tegen de stof acrylamide, en Weyts vreest dat de smaak van frieten daardoor achteruitgaat. Maar voedingsdeskundigen wijzen de minister terecht: “Acrylamide is gevaarlijk en kankerverwekkend. Waarom zouden we die stof dan níet weren?”

Ben Weyts heeft een brief geschreven naar Vytenis Andriukaitis, eurocommissaris voor Voedselveiligheid. Daarin legt hij uit dat Belgen hun frieten anders maken dan Spanjaarden of ­Litouwers. “Wij ­laten ...

Exclusieve artikels voor abonnees

Sportartikels voor abonnees