Dit is het moment waarop peperdure superjacht meerdere boten vernielt

Print

Video: Facebook

Een Brits superjacht ter waarde van 15 miljoen euro probeerde vrijdag een haven in de Italiaanse Rivièra te verlaten, maar had even een technisch probleem waardoor het enkel achterwaarts kon varen. Het luxueuze schip vernielde enkele boten die in de haven waren aangemeerd, alvorens de kapitein de koers kon corrigeren en wegvaren.

De peperdure, 53 meter lange superjacht had problemen met de versnellingsbak waardoor het enkel achteruit kon varen. Verschillende boten van de havenmeester van de kleine Italiaanse plaats Portofino snelden te hulp, terwijl ooggetuigen enkel konden toekijken hoe het jacht verschillende aangemeerde boten vernielde.

“Nadat het anker werd gelicht, kon het schip niet van versnelling veranderen nadat het was vertrokken”, vertelde een woordvoerder van de haven van Portofino aan de Britse krant the Mirror. “Het schip bleef achterwaarts varen en raakte enkele boten.”

Het superjacht, dat Tales heet, wordt omgeschreven als een “yacht van uitzonderlijke kwaliteit” en kost een slordige 230.000 euro om een weekje te huren. Die uitzonderlijke kwaliteit verhinderde echter niet dat het schip door technische problemen voor duizenden euro’s schade aanrichtte.

Er waren acht passagiers en twaalf leden van de crew aan boord, maar er raakte niemand gewond en was er ook geen sprake van milieuvervuiling door de crash. De video van het incident werd op de Facebook-pagina van een lokaal bedrijf gepubliceerd en werd ondertussen al honderdduizenden keren bekeken.