Slachtoffer zware brand in studentenbuurt vecht nog voor leven: “Bewoners zaten als ratten in de val”

Print

Video: ATV

Antwerpen -

Bij een zware uitslaande brand in de Lange Winkelstraat in de Antwerpse studentenbuurt zijn zaterdag zes bewoners gewond geraakt. Een van hen verkeert nog in levensgevaar.

De brand ontstond rond 6u, op de eerste verdieping van een pand met drie studio’s. In het gebouw woonden zes mensen. “Ik werd wakker van een enorm lawaai. Ik dacht dat er ruzie op straat was. Toen ik uit de raam keek, zag ik dat er vlammen van 3 meter hoog uit het appartement op de eerste verdieping sloegen. Er was heel wat paniek”, getuigt een buurman.

Bij de brand raakten de zes bewoners gewond. Drie van hen waren lichtgewond, drie anderen waren er erger aan toe. Twee slachtoffers werden zelfs in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. “Een persoon stelt het ondertussen beter”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Een slachtoffer verkeert nog steeds in levensgevaar.”

Ongelukkige val

Een dame raakte zwaargewond toen ze aan de achterzijde van het gebouw uit een raam sprong en ongelukkig neerkwam. “De bewoners zaten als ratten in de val, want in tegenstelling tot de studentenwoningen had deze woning geen brandtrappen. Door de uitslaande vlammen en de hevige rookontwikkeling moesten ze aan de achterkant van het gebouw wachten tot de brandweer hen kwam helpen”, vertellen omwonenden.

De twee aanpalende studentenhuizen bleven gespaard, maar werden wel even ontruimd tijdens de brand.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio