Mama

Wat zou een moeder doen als ze onderbroken werd tijdens een interview?

Print

Het interview van professor Robert Kelly waarbij zijn kinderen het bureau binnenstormen blijft mensen inspireren. Een Nieuw-Zeelands programma maakte een parodie met de insteek: ‘Hoe zou een moeder reageren als ze in dezelfde situatie terechtkwam?’

Veel kans dat u een van de honderden miljoenen mensen bent die de voorbije week het filmpje zag van politicoloog Robert Kelly, die vanuit zijn bureau werd geïnterviewd door de BBC. Waarna zijn kinderen het bureau van papa binnenstormden en een vrouw hen probeerde weer uit de buurt te krijgen.

(Nog een keer om het af te leren:)

Video: BBC News

Het filmpje blijft maar opduiken. Eerst werden we erop gewezen dat we anno 2017 niet meer zo stereotiep mogen denken. De Aziatische vrouw was volgens velen immers een huishoudhulp, een nanny. Niet dus. Het ging om Jung-a Kim, de vrouw van de professor.

Vervolgens kwamen ze alle vier nog eens in beeld tijdens een interview op BBC. Daarin vertelden professor Kelly en zijn vrouw hoe het nu met hen gaat. ‘Het was wel een beetje stresserend, maar nu zijn we helemaal oké. We waren wel even ongerust dat BBC ons nu nooit meer zou bellen en dat we onze professionele relatie met jullie door één open deur om zeep hadden geholpen.’

Nu is er ook een - hilarisch - parodiefilmpje gemaakt. Het Nieuw-Zeelandse comedyprogramma Jono en Ben vroeg zich af hoe een vrouw zou reageren. Het antwoord? Ze neemt de kleuter op de schoot en geeft de peuter een speeltje. En er is meer: ze haalt ondertussen ook nog de kip uit de oven, kuist het toilet en ontmantelt zelfs een bom.

Niet te missen