Moestuinen en concertjes op Dok Zuid

Print

Het Schippersdok is een centrale weide. Op de voorgrond staat de cirkelvormige zitbank van het Waterpoortplein. Foto: Tractebel,ADR, Descombes

Antwerpen -

Moestuinen en eetbare planten. Het zijn enkele elementen die nu zijn opgenomen in het schetsontwerp voor de Gedempte Zuiderdokken of Dok Zuid.

Het ontwerpteam – Tractebel, ADR en Descombes – werkt volop zijn wedstrijdvoorstel voor de Gedempte Zuiderdokken verder uit. Dat gebeurt op basis van de inbreng van de bewoners op het participatiemoment in november vorig jaar. Dat mondde nu uit in een schetsontwerp.

De Gedempte Zuiderdokken bestaan uit drie delen die samenvallen met de vroegere dokken. Het Steen- en Kooldok worden ingericht als tuinen met enkele open plekken en sportvelden. Er is plek voor stadslandbouw en eetbare planten, zoals fruitbomen, bessenstruiken en notelaars. Het centrale Schippersdok wordt een weide met aan de zijde van de Waalsekaai waterpartijen.

Pergola en kunstenmarkt

Daarnaast legt het schetsontwerp vast wat er op de kleinere pleinen komt op Dok Zuid. Het Zuidplein krijgt een dak waardoor het geschikt is voor rommelmarkten en kleine concerten. Het Waterpoortplein verbindt het Zuid met de Schelde. Ook hier zijn kleine concerten mogelijk. Centraal komt een cirkelvormige zitbank.

Op het Museumplein ligt de klemtoon op cultuur met bijvoorbeeld een kunstenmarkt en kleine evenementen. Een grote waterpartij zal dit plein kenmerken.

Het kleinste van de vier is het Scheldeplein aan de Scheldestraat. Een pergola biedt onderdak aan de evenementen die hier vooral door de buurt worden georganiseerd.

Het definitieve ontwerp wordt verwacht in januari 2018.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio