De Rupeliaan wordt het bier van de Rupelstreek

Print
De Rupeliaan wordt het bier van de Rupelstreek

Olivier Op de Beeck en de schepenen van de Rupelgemeenten die toerisme Rupelstreek vertegenwoordigen. Foto: Paul van Roy

Niel - Brouwerij De Klem, met de uitbaters Olivier Op de Beeck en Peggy De Coeyer, stelde in de lokalen van Toerisme Rupelstreek hun nieuw gebrouwen bier voor. De Rupeliaan, zoals het bier noemt, is een ambachtelijk, ongefilterd en ongepasteuriseerd bier, en is bijzonder lekker.

De Rupeliaan heeft een alcohol gehalte van 8,5% volume. De Rupeliaan is een amberkleurig, ‘Tripel Hop’ degustatiebier, gebrouwen met karamelmouten, die naast de kleur zorgen voor een volmondige, ronde smaak. De drie verschillende hopsoorten brengen dan weer kruidigheid, maar ook florale en fruitige accenten in balans.

“De naam spreekt voor zich”, benadrukt Olivier Op de Beeck. “De Rupeliaan wordt gelanceerd als het bier van de Rupelstreek. Op deze manier wil brouwerij De Klem haar steentje bijdragen in het bekend maken van de Rupelstreek.”

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen – Editie Zuid

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio