Hier komt de Trump Tower in Antwerpen

Print
Antwerpen -

Studenten Ontwerpwetenschappen (UAntwerpen) confronteren Antwerpenaars en voorbijgangers deze week met provocatieve architectuur. Voor hun ‘International Design Workshop Week’ maakten de studenten realistische ‘werfborden’ die ze op strategische plaatsen om de de confrontatie met de burger op te zoeken. Wij gingen al een kijkje nemen.

Dit zijn de vier locaties:

- Aan de Boerentoren komt een groot werfbord met de boodschap dat die wordt omgevormd tot Trump Tower. Vluchtelingen uit de VS of personen die het land niet meer binnen mogen, zullen er opgevangen worden. Hoe reageren voorbijgangers?

- Aan winkelcentrum Bijenkorf, naast de politietoren aan de Oudaan, vermeldt het bord dat er een reïntegratiecentrum voor ex-gedetineerden komt. Willen de mensen dat naast hun deur?

- Op de werf aan de Opera komt een paneel dat voorbijgangers alles vertelt over de bouw van een futuristische lange loopband, zoals op de luchthaven. Zit de passant te wachten op ‘smart-city-ingrepen’?

- Het werfbord aan het Kattendijkdok meldt dat het dok wordt leeggepompt om er een grote parking van te maken, de goedkoopste van ’t Stad.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio