Elfde (!) zege voor Quick Step Floors

Gaviria maakt statement door andere topsprinters en boze Greipel te kloppen in de Algarve

Print

Fernando Gaviria heeft de eerste etappe in de 43ste Ronde van Algarve gewonnen. Na 182,9 kilometer van Albufeira naar Lagos was hij de snelste in een massasprint voor andere topsprinters als Greipel, Bouhanni en Degenkolb. De jonge Colombiaan van Quick Step Floors is uiteraard ook de eerste leider.

Een bont gezelschap van vier renners kleurde de vlucht van de dag: de Duitser Christoph Pfingsten (Bora), de Amerikaan Justin Oien (C.Rural), de Nederlander Brian van Goethem (Roompot) en de Portugees Joao Benta (RP) waren op het vlakke parcours echter kansloos tegen de sprintersploegen Quick Step Floors, Lotto-Soudal en FDJ. Op 25 kilometer van de streep werden ze ingerekend en zo kregen we de aangekondigde massasprint.

In de straten van Lagos zorgde de Argentijn Maximiliano Richeze, ploegmakker van Gaviria, nog even voor verwarring met een late aanval maar toen hij werd teruggegrepen, was het aan Gaviria. Die haalde het in de spurt van een boze André Greipel (Lotto-Soudal), die vond dat de Colombiaan hem had gehinderd, en Nacer Bouhanni (Cofidis). Nederlands kampioen Dylan Groenewegen werd vierde, de Duitser John Degenkolb vijfde. Baptiste Planckaert (Katusha-Alpecin) was de eerste Belg op een zesde plaats.

Het is al de derde seizoenszege van de 22-jarige Colombiaan na twee etappezeges in de Ronde van San Juan. Momenteel is de jonge sprinter van Quick Step Floors dus de snelste man in het peloton en is de eerste leider in Portugal. De ploeg van Patrick Lefevere kan half februari al pronken met maar liefst elf zeges...

Donderdag staat een rit van 189 kilometer op het programma tussen Lagoa en Alto da Foia, met een klim tot 900 meter hoogte aan het eind. De vijfdaagse rittenkoers in Portugal eindigt zondag.

Uitslag:

1. Fernando Gaviria

2. André Greipel

3. Nacer Bouhanni

4. Dylan Groenewegen

5. John Degenkolb

6. Baptiste Planckaert

MEEST RECENT