Kinderen gewond nadat kermisattractie tegen de grond smakt

Print

Kinderen raken gewond nadat kermisattractie tegen de grond smakt

Minstens dertien kinderen raakten vorige week gewond nadat een kermisattractie ineenstortte nabij Valparaíso, een havenstad in het westen van Chili. Voor nog onbekende redenen ging het plots mis met de attractie waardoor de kinderen tegen de grond smakten. Ondanks de ernst van het ongeval, zoals te zien is op bovenstaande amateuropname, raakte geen van de jongeren zwaargewond.

De lokale politie onderzoekt de zaak en stelt zich vragen bij de omstandigheden waardoor het onthutsende incident is kunnen gebeuren. De kermisattractie is namelijk verboden terrein van jongeren onder de 18, maar de meeste slachtoffers zijn tussen de negen en zestien jaar oud. De gekwetste jongeren werden ter plekke verzorgd, maar slechts twee van hen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht met botbreuken.

De kermis werd tijdelijk gesloten nadat de politie enkele inbreuken op de veiligheidsvoorschriften ontdekte, zoals ontbrekende gordels en andere onregelmatigheden. Volgens de eigenaars van de kermis is het de eerste keer in acht jaar dat er iets misloopt met één van hun attracties.