Losgeslagen tanker rijdt in op religieuze optocht

Print

Losgeslagen tanker rijdt in op religieuze optocht

Twee aanhangers van het taoïsme zouden afgelopen week het leven verloren hebben toen een losgeslagen vrachtwagen inreed op een religieuze optocht in het zuiden van China. Volgens de eerste berichten begaven de remmen van de tanker het, waardoor de chauffeur de controle over de vrachtwagen verloor. Minstens twee andere deelnemers aan de processie raakten zwaargewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht. Een omstaander kon het onthutsende moment van het ongeval met een mobiele telefoon vastleggen.

Het dramatische incident gebeurde tijdens de jaarlijkse ‘Bai Lao ye’-viering, een taoïstische traditie waarbij aanhangers van de religieuze stroming een symbolische godheid door de straten van de stad dragen. De vrachtwagen verraste de voetgangers volledig, waardoor minstens één gelovige door de tanker werd geraakt en enkele meters werd meegesleurd. Terwijl de voetgangers zich schreeuwend in veiligheid wilden brengen, probeerden de hulpdiensten de slachtoffers zo snel mogelijk te helpen. Voor twee van hen kwam alle hulp echter te laat en ze overleden ter plekke.

De Chinese politie startte een onderzoekt naar de oorzaak van het tragische ongeval. Volgens de Chinese media riskeert de bestuurder van de tanker aangeklaagd te worden voor doodslag.