Fiets van Ben Weyts gestolen tijdens persconferentie over fietsenstallingen

Print

Een persconferentie van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) heeft dinsdagochtend wel een erg ironisch staartje gekregen.

Omdat het op slechts enkele kilometers van zijn woonplaats Beersel lag, was minister Weyts dinsdagochtend met de fiets naar het station van Halle gekomen. Nadat hij onder meer enkele investeringen over onder meer fietsenstallingen had aangekondigd, ging hij met enkele fotografen naar de plek waar hij zijn fiets had achtergelaten om daar te poseren voor een foto.

Zijn verbazing was groot toen hij daar vaststelde dat zijn fiets daar niet meer stond. Al snel werd duidelijk dat het geen grap was: de fiets was tijdens de persconferentie gestolen.

Weyts beweert dat hij de fiets, een waardevolle koersfiets, op slot had gedaan .Vermoedelijk zal hij in de loop van de dag een proces-verbaal laten opstellen bij de politie. “De persconferentie verliep ook niet zo ver van waar hij stond, maar desondanks is er een snoodaard in geslaagd om die fiets te ontvreemden”, reageert Weyts aan de VRT. “We hopen via camerabeelden te zien wie de dief is om hem dan te kunnen vervolgen.”