Meisje dat als tiener miljonair werd wil EuroMillions aanklagen omdat het haar leven ruïneerde

Print

De jongste lottowinnares van het Verenigd Koninkrijk is deze Jane Park. Op haar zeventiende won ze het grote lot, maar verbazend genoeg vindt de jonge vrouw dat iemand van die leeftijd niet zou mogen winnen. Jane is ondertussen 21 en zegt dat het geld haar leven tien keer erger gemaakt heeft.

Jane zegt dat ze het beu is om designerspullen te kopen en dat ze haar goedkope vakanties naar Benidorm mist, want de resorts voor rijkelui vindt ze maar niets. Ook een partner vinden die niet op haar geld uit is, blijkt een probleem.

“Soms lijkt het alsof de winst mijn leven geruïneerd heeft. Ik dacht dat het het tien keer beter zou maken, maar het werd tien keer erger. Op de meeste dagen wens ik dat ik geen geld had. Mijn leven zou zoveel makkelijker zijn als ik geen geld had”, vertelt de 21-jarige miljonair.

“Mensen hebben niet door hoeveel stress ik heb. Ik heb veel spullen maar los daarvan is mijn leven leeg. Wat is mijn doel in het leven? Ik vind dat 18 de minimumleeftijd moet zijn om de lotto te winnen, op z’n minst. De huidige leeftijd van 16 is veel te jong.”

Hoewel Jane een financieel adviseur toegewezen kreeg, was het toch enkel het advies van haar familie dat haar ervan weerhield al haar geld erdoor te jagen. “Ik heb gelezen over andere lottowinnaars die alles verkwist hebben en ik begrijp hoe dat kan gebeuren. Ik zat plots opgescheept met een financieel adviseur die over investeringen begon te praten waar ik geen idee van had.”

Hoewel ze graag op vakantie gaat, doet ze ook dat niet zo vaak. “Ongeveer vier keer per jaar. Ik wacht tot mijn vrienden mee kunnen. En hoewel ik naar de Malediven ben geweest, verkies ik Benidorm omdat niemand op je neerkijkt. Je kan zo dronken worden als je wil, dat kan niet op de Malediven.”

Volgens Camelot, dat EuroMillions in goede banen leidt in het Verenigd Koninkrijk, kreeg Jane alle diensten en begeleiding aangeboden die elke andere winnaar krijgt. “We hebben regelmatig contact opgenomen met Jane om verdere steun te bieden. Maar het is altijd aan de winnaar om die steun te accepteren.”