Antwerpse start-up Parcify levert bestelling persoonlijk af

Print
Antwerpse start-up Parcify levert bestelling persoonlijk af

Jonas, Christophe en Patrick van Parcify zorgen ervoor dat u niet nodeloos thuis moet wachten op uw online aankopen: “Als pakjes bij ons aankomen, nemen wij binnen de negentig minuten contact op om ze tot bij onze klanten te brengen.” Foto: WH

Antwerpen -

De Antwerpse start-up Parcify levert vanaf maandag 4 januari in Antwerpen pakjes op de plaats waar u zich bevindt. “Zo moet u niet meer thuis of op kantoor blijven als u een pakje verwacht”, zeggen de oprichters.

De hond Kobi ligt aan de basis van het bedrijf Parcify. Zijn baasje Jonas Coenen (37) had online een tv besteld, die op zondag zou worden geleverd. De pakjesdienst kwam net in de tien minuten dat Coenen niet thuis was, omdat Kobi dringend een wandelbeurt nodig had. Daarop besliste Jonas Coenen om zélf een pakjesdienst op te richten, die het product aflevert op de plaats waar de klant zich op dat moment bevindt.

Intussen kreeg hij de hulp van onder meer Christophe Van Olmen (27) en Patrick Leysen (27). “We hebben op de technologische Corda Campus in Hasselt een applicatie ontwikkeld waarmee mensen hun pakjes kunnen laten leveren op de plaats die zij aanwijzen. De marketingafdeling van Parcify zit in de Boerentoren in Antwerpen”, zegt Patrick Leysen.

“Een klant die iets bestelt via Bol.com, Zalando of een andere internetwinkel, kan als leveringsadres onze firma opgeven. Hij maakt een account aan en downloadt de Parcify-applicatie op zijn smartphone. Als de pakjes bij ons aankomen, nemen wij binnen de negentig minuten contact op, om het pakje tot bij de klant te brengen. We kunnen het bijvoorbeeld brengen naar de Meir, als iemand daar aan het winkelen is. We spreken een tijdslot van een uur af waarin we het pakje kunnen afleveren.”

Parcify.com

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio