Boerderij lanceert eigen gin met uniek kruidenmengsel

Print
Boerderij lanceert eigen gin met uniek kruidenmengsel

Eva Baets, Philip Cools, Thomas Cuyvers en Peter Pittevils Foto: Jan Brys

Brasschaat - Boerderij Mikerf lanceerde zopas een eigen gin bestaande uit een uniek kruidenmengsel uit de eigen tuin. Mikerf ging hiervoor in zee met Thomas Cuyvers van Sterkstokers.

Het idee ontstond bij directeur Peter Pittevils. Hij had eerder al Thomas Cuyvers uitgenodigd om iets te doen met likeuren. Toen is de bal beginnen rollen.

“We wilden natuurlijk een beetje mee surfen op de hype die er de laatste tijd rond gin is ontstaan. Maar het was evenzeer de bedoeling om een gin te creëren met de smaken van hier. Ons product moet een boerderijgevoel los maken. De kruiden die in de gin worden verwerkt, komen allemaal uit de eigen tuin. We gebruiken een mengsel van kamille, rozemarijn, laurier, vlierbloesem en ook netels. Dat laatste wordt vaak als onkruid beschouwd”, zegt Pittevils.

 

Wat te doen in Antwerpen