Pieter De Crem lanceert 'vrijwillige militaire inzet'

Print
Pieter De Crem lanceert 'vrijwillige militaire inzet'

Pieter De Crem lanceert 'vrijwillige militaire inzet'

Uittredend minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) heeft het startschot gegeven voor de rekrutering voor de nieuwe "vrijwillige militaire inzet".

De Crem stuurde mails naar drie kandidaten voor deze zogenaamde 'EVMI'. Het gaat om een vrijwillige militaire dienst van 24 tot 36 maanden.

Verjonging

In de loop van 2010 komen alles samen zowat 150 jongeren in aanmerking. Volgend jaar zijn er dat dan ongeveer 220. Minister De Crem verstuurde maandag mails naar jongeren in Anderlecht, Nijvel en Eupen.

Defensie kampt met rekruteringsproblemen en wil jongeren aantrekken door hen niet alleen een eerste beroepservaring te geven maar ook "een vorming op maat" aan te bieden. Bovendien moet dit tegelijk het Belgische leger verjongen.

De vrijwillige jongeren krijgen een opleiding en worden daarna ingezet zoals gewone militairen. Ze komen ook in aanmerking voor buitenlandse missies.

Volgens Defensie gaat het om een uniek initiatief in Europa dat ook in het buitenland met belangstelling zal gevolgd worden. Kandidaten voor de EVMI kunnen zich vanaf 23 juli om 10 uur formeel inschrijven via de website van Defensie.