"Jurgen Verstrepen en Margriet Hermans werken aan nieuwe partij"

Print

Jurgen Verstrepen en Margriet Hermans werken aan nieuwe partij

Margriet Hermans en Jurgen Verstrepen (LDD) zouden in het grootste geheim al een paar maanden werken aan een nieuwe politieke partij. Dat meldt de nieuwssite Vandaag.be.

De twee zouden hun nieuwe partij, die V&H zou gaan heten, op 18 maart bekend maken. V&H staat enerzijds voor Verstrepen en Hermans en ook voor 'Vlaanderen & Helemaal Anders'.

De privatisering van de VRT, de doorbreking van het cordon sanitaire, de belasting op kapitaal en de hervorming van onze regering zouden belangrijke programmapunten worden.

Haar in de boter

Dat het niet botert tussen Jurgen Verstrepen en LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker is al lang een publiek geheim. Vooral de uitgesproken mening van Verstrepen over de partij zit Dedecker dwars.

Margriet Hermans werd dan weer aan de kant geschoven door Open Vld na de tegenvallende resultaten bij de laatste verkiezingen. Eerder was Hermans Vlaams Parlementslid en Senator.

Morel

Volgens Vandaag.be zijn de twee mediafiguren "het huidige politieke bestel van onverantwoordelijkheid, eeuwige compromissen en partijpolitiek meer dan beu". In het grootste geheim hebben ze elkaar gevonden en zouden ze ook de steun krijgen van een aantal bekende politici.

De namen van Vincent Van Quickenborne en Marie-Rose Morel zijn daarbij al gevallen, maar Van Quickenborne liet via Twitter al weten dat hij niet van plan is in zee te gaan met Verstrepen of Hermans. "1 april valt vroeg dit jaar", lachte de minister de geruchten weg.

Verstrepen en Hermans hebben nog niet gereageerd op de geruchten, maar aan de redactie van Vandaag.be hebben ze wel bevestigd dat zij effectief iets zullen aankondigen op 18 maart.