Nijlen OnbegrensT wil hecht dorp opbouwen

Print
Nijlen - De nieuwste vzw in Nijlen heet NOT of voluit Nijlen OnbegrensT. Ze wil gemeenschapsvormend werk verrichten in alle deelgemeenten. ”In Nijlen is de fusie van 1977 nog niet volledig verteerd. Nijlen, Kessel, Kesselstation en Bevel zijn nog te veel aparte gemeenten”, klinkt het.
BR>
De kersverse vzw heeft zichzelf enkele mooie doelen gesteld. ”We willen het samenleven in de dorpsgemeenschap bevorderen. Daarnaast willen we hulp bieden aan mensen uit de gemeente die het nodig hebben. Ten slotte hebben we ook aandacht voor de multiculturele samenleving in Nijlen. We gaan bijvoorbeeld activiteiten organiseren. De opbrengst investeren we weer in de gemeenschap”, legt voorzitter Jan Verbraecken uit, die cafébaas is van De Slappen Uier in Nijlen.

”We zijn met een vijftal personen uit mijn vriendenkring gestart. Ondertussen zijn het er al tien geworden. Het zijn vooral veertigers. Niemand van ons heeft tijd te veel, maar toch proberen we tijd te maken om iets op poten te zetten. We hebben al mensen uit alle deelgebieden, behalve Bevel. Uiteindelijk willen we een groep vormen van een twintigtal personen”, zegt de cafébaas.

Onderlinge strijd

De bestuursleden willen meer schwung en onderlinge verstandhouding in het dorp brengen. ”Er zijn al heel wat goede initiatieven die zich inzetten voor ontwikkelingslanden. Maar de eigen gemeente kan ook een duwtje in de rug gebruiken.

Nijlen is vrij saai en soms zelfs een dood dorp. We merken bovendien dat er nog altijd een onderlinge strijd bestaat tussen deelgemeenten Nijlen, Bevel en Kessel. Die laatste is dan nog onderverdeeld in Kessel-centrum en Kesselstation. Zo heeft iedere deelgemeente haar eigen kroegentocht. Onbegrijpelijk”, vindt Verbraecken.

”Wij willen liever iets doen met het hele dorp. We gaan stilletjes groeien en kijken welke wegen we zullen bewandelen. In november plannen we ons eerste evenement. Daarna zullen er nog veel volgen”, hoopt Jan Verbraecken.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio