Gevaar voor gladde wegen door sneeuw en aanvriezende regen

Print
Gevaar voor gladde wegen door sneeuw en aanvriezende regen

Gevaar voor gladde wegen door sneeuw en aanvriezende regen

Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor mogelijke gladheid op de baan door sneeuw en aanvriezende regen vrijdagnacht en zaterdag overdag. Zo luidt het in een persbericht. Verkeerscentrum Vlaanderen voorspelt weinig files, maar waarschuwt wel voor vertragingen door beperkte zichtbaarheid en gladde wegen.

De weerdiensten voorspellen voor vrijdagnacht en zaterdag overdag sneeuwval vanuit het westen, die langzaam over het land zal trekken, aldus het Agentschap. Naarmate de sneeuwzone vordert, zou de hoeveelheid afnemen. Er bestaat ook kans op aanvriezende regen en ijzelvorming.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer voeren vrijdagavond en -nacht waar het nodig is preventieve strooibeurten om gladheid te voorkomen. Ook zaterdag staan de strooidiensten paraat.

Vertragingen

"Ondanks het strooien blijven gladde plekken op het wegdek echter mogelijk", waarschuwt Wegen en Verkeer. Verkeerscentrum Vlaanderen voorspelt dat er zaterdag weinig files zullen zijn, maar dat de bestuurders wel rekening moeten houden met mogelijke vertragingen door gladde wegen en beperkte zichtbaarheid, aldus woordvoerder Hajo Beeckman. "Omdat er minder wagens op de baan zijn in het weekend, zal het zout, zeker 's ochtends in West- en Oost-Vlaanderen, meer tijd nodig hebben om te werken."

Sinds het begin van de winter werd al 37.676 ton zout gestrooid op de Vlaamse gewestwegen en autosnelwegen.

Belga
Archieffoto TVG