Pedofiel weer in cel, nu na aanranding neef

Print
Turnhout - Marcel Vervloesem (59) is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van aanranding van zijn 15-jarige neef. De politie onderzoekt of er medeplichtigen in het spel zijn.
Marcel Vervloesem (59) werd door de onderzoeksrechter in Turnhout aangehouden op verdenking van aanranding van zijn 15-jarige neef. De politie onderzoekt of er medeplichtigen in het spel zijn. Het is niet de eerste keer dat Vervloesem tegen de lamp loopt. Op 6 februari 2008 werd hij, na een tien jaar durende juridische strijd, definitief veroordeeld tot vier jaar cel wegens seksueel misbruik van minderjarigen. In het najaar van 2010 kwam Vervloesem weer vrij. Het gerecht onderzoekt of er meerder daders bij het vermeende misbruik betrokken zijn.

Vervloesem verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Die beslist dan over het feit of hij al dan niet aangehouden blijft. Volgens het parket geeft Vervloesem 'een andere interpretatie van de feiten".
De man wordt verdacht van 'aanranding met geweld' en het misbruik van zijn gezag als familielid over het minderjarige slachtoffer. De zelfverklaarde pedofielenjager van weleer ontkent alle schuld.

'Bewijzen' Maar de moeder van het vermeende slachtoffer is formeel: "Het gaat over ernstige feiten. Mijn zoon werd onder bedreiging van een mes door Marcel seksueel vernederd bij Marcel thuis, in zijn woning aan de Steenweg op Oosthoven. Hij moest seksueel getinte spelletjes meespelen." Volgens de vrouw heeft het gerecht bewijzen van de aanranding in handen. Het slachtoffer zou op zeker moment kans hebben gezien zijn mp3-speler op te zetten om de feiten op te nemen.
Feit is dat een vriendin van de familie afgelopen dinsdag met de neef naar de lokale politie trok om klacht neer te leggen. Vervloesem werd een dag later opgepakt.
Of er nog andere kinderen door de verdachte zijn benaderd en/of misbruikt moet verder onderzoek uitmaken.

"Hij verandert nooit" Broer Victor Vervloesem (47), naar eigen zeggen ook ooit verkracht door Marcel, is niet verbaasd door deze zoveelste coup de théâtre. "Afleren zal hij het nooit. Het is ziekelijk bij hem. De gevangenis zal daar niks aan veranderen. Of hij kan behandeld worden, betwijfel is. Marcel gelooft zijn eigen leugens. Hij denkt ook dat hij God de Vader is . Ik ben blij dat hij uit Morkhoven weg is. Hij beweerde altijd dat de wijk het Koninkrijk tegen hem complotteerde, maar nu gebeurd het blijkbaar ook in Turnhout. Bon, de media-aandacht zal hem weer goed doen. Marcel staat graag in de belangstelling."

#Turnhout# Marc HELSEN

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio