Kijkers stomme film 'The Artist' willen geld terug

Print
Kijkers stomme film 'The Artist' willen geld terug

Kijkers stomme film 'The Artist' willen geld terug

Een kleine groep mensen die in de bioscoop in Liverpool naar de film 'The Artist' ging, eist zijn geld terug van de bioscoopuitbater. De argeloze bezoekers wisten niet dat het om een stomme film ging (en dan nog in zwart-wit), en voelden zich bedrogen. Dat meldt de krant The Telegraph.

Twee bioscoopcomplexen in het noordoosten van Groot-Brittannië brachten de zwart-witfilm, een hommage aan de jaren twintig van de vorige eeuw waarin niet gesproken wordt en die op 4:3-beeldformaat wordt afgespeeld, in hun zalen en kregen nadien klachten van ontevreden klanten, ondanks de prachtige (Belgische) muziekscore.

Een woordvoerder van complex Odeon uit Liverpool bevestigt dat ze enkele terugbetalingen hebben moeten uitvoeren "zoals steeds het geval is bij klachten die binnen de tien minuten na het begin van de film gebeuren".

Nominaties

Nochtans kreeg de film in andere bioscopen wél de nodige tevreden filmfans over de vloer, want de prent sleepte 12 nominaties in de wacht voor de BAFTA's en het won zondag een Golden Globe.

De film vertelt op geluidloze wijze het verhaal van George Valentin, een filmster uit de periode voor de 'speakies'. De rol wordt vertolkt door Jean Dujardin.

Foto Reuters