dinsdag, 22 april 2014
aanmelden
Licht bewolkt 9° / 18° Licht bewolkt

Nationale hockeyploeg verliest met 4-2 van Spanje

11/08/'08 OlympischeSpelen De nationale hockeyploeg is er niet in geslaagd te stunten tegen vice-Europees kampioen Spanje. De Spanjaarden wonnen met 4-2 van de nochtans verdienstelijke Belgen. Woensdag speelt onze nationale hockeyploeg tegen wereldkampioen Duitsland.

In aanwezigheid van kroonprinsen Filip en Felipe, IOC-voorzitter Jacques Rogge en zijn voorganger Samaranch zongen de 'Red Lions' het volkslied mee, uit volle borst en in twee talen. Onze jongens waren echter onder de indruk van de omstandigheden en kregen in de beginfase geen poot aan de grond.

Amat

Na negen minuten volgde de eerste treffer voor Spanje. Zowel Hoessein als Briels slaagden er niet in de bal uit de verdediging te ontzetten en Pablo Pol Amat scoorde knalde 1-0 binnen.

De Belgen kwamen er niet uit, kregen nog een strafcorner tegen en doelman De Greve moest meer aan de bak dan hem lief was. De keeper van de Belgen was kansloos na een collectieve aanval van de Spanjaarden, in doel besloten door Santiago Freixa (2-0).

Aansluitingstreffer

De eerste echte kans voor de Red Lions was voor Max Luycx, maar die kon niet afdrukken. Een minuutje later sloeg Thomas Van Den Balck richting het doel van Cortes, net over. De Belgen kwamen tien minuten voor de rust opnieuw in de match: een ver schot van Renard werd nog van richting veranderd door Truyens: 2-1.

In de slotfase van de eerste helft moest De Greve opnieuw aan de bak. Hij hield, onder luid gejuich van het publiek, de 2-1 op het bord - meteen ook de ruststand.

3-1

Cortes moest meteen na rust een schot vanuit een scherpe hoek uit zijn doel ranselen. Vlak daarop een mooie actie via Vandeweghe, maar Briels kon niet afdrukken. Aan de overkant kreeg Spanje een strafcorner, Xavier Ribas mikte de bal in de rechterbovenhoek: 3-1.

De Red Lions kwamen er even niet meer uit en de Spanjaarden kregen opnieuw een strafcorner, maar Ribas miste ditmaal. Geen erg voor de vice-Europees kampioen: Victor Sojo maakte er 4-1 van. De Belgen waren helemaal van slag en misten zelfs een stop bij een strafcorner.

Strafcorner

Het tempo zakte in elkaar en de match liep langzaam naar zijn einde. Dekeyser maakte er bijna 4-2 van en iets later kreeg hij een herkansing vanop de strafcorner en was het wél raak. De Belgen kregen nog twee strafcorners, maar kwamen niet meer tot scoren.

Al bij al dus een goed resultaat voor de Belgen, die woensdag aan de bak moeten tegen wereldkampioen Duitsland. Als de Red Lions dan iets minder onder de indruk zijn van de omstandigheden, zit er - misschien - een stunt in.

Opstellingen:
SPANJE: Cortes, Sala, Fabregas, D. Alegre, Tubeau, Amat, R. Alegre, Freixa, Sojo, Garza, Ribas.
BELGIË: De Greve, Gucassoff, Renaer, Houssein, Van Den Balck, Goldberg, Luyckx, Reckinger, Vandeweghe, Dohmen, Dekeyser.
Doelpunten: 9' Amat 1-0, 20' Freixa 2-0, 26' Truyens 2-1, 43' Ribas 3-1, 51' Sojo 4-1, 65' Truyens 4-2.

Alles over

Reageer als eerste op dit bericht