woensdag, 23 april 2014
aanmelden
Licht bewolkt 8° / 21° Licht bewolkt

2 doden en 4 zwaargewonden bij ongeval in Kennedytunnel

03/10/'06 Antwerpen Op de Antwerpse ring richting Nederland is een zwaar verkeersongeval gebeurd waarbij twee doden en vier zwaargewonden zijn gevallen.

In de Kennedytunnel zijn omstreeks 10.30 uur vier vrachtwagens op elkaar gebotst. Het verkeer slibde meteen dicht. In de staart van de file, zo'n honderd meter na het ongeval, reden nog meerdere voertuigen op elkaar in. Een personenwagen raakte daarbij geplet tussen twee vrachtwagens. De twee inzittenden stierven ter plaatse. In de andere voertuigen vielen nog vier zwaargewonden. Het medisch urgentieplan werd afgekondigd.

Bij het ongeval zouden 14 vrachtwagens en 3 auto's betrokken zijn.

De Kennedytunnel richting Nederland werd afgesloten, maar is opnieuw open. Het verkeer werd omgeleid naar de Liefkenshoekstunnel, die tolvrij was gemaakt.

Begrafenis
De twee inzittenden van de personenwagen die dinsdag om het leven kwamen toen hun auto geplet raakte tussen twee vrachtwagens in de Kennedytunnel, waren op weg naar een begrafenis. Het gaat om twee vrienden van 76 uit Antwerpen en Temse.

Inmiddels is ook gebleken dat de ongevallen veroorzaakt werden door onaangepaste snelheid. Aangezien het om klassieke kopstaartaanrijdingen gaat, vond het Antwerpse parket het niet nodig om een verkeersdeskundige aan te stellen.

Meer informatie over de verkeersellende in en rond het Antwerpse.

Lezers reageren op de ongevallenreeks op de Antwerpse Ring.